Jytkyksikin sanoivat

Pesäkallion Seitsemän veljestä valloitti myös kriitikot. Kehukimarasta voi bongata muun muassa tällaisia adjektiiveja: viihdyttävä, hauska, humoristinen, hyväntuulinen, riehakas ja karheanraikas.

 

Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka Kuosmanen, 29.6.2017

Satu Säävälän näkemys Seitsemästä veljeksestä on riehakas ja hyväntuulinen.

Satu Säävälän ohjaus tarjoaa muitakin tällaisia oivalluksia, sillä musiikkivalinnat osuvat Pesäkallion kesäteatterissa harvinaisen hyvin kohdalleen. Veljessarjan kehityskertomus saa rouheat kehykset tämän ajan miesartisteista, joiden musiikki tuntuu kumpuavan siitä samasta suomalaisuuden alkujuuresta, josta Aleksis Kivikin tarinansa ammensi. Yhdessä teksti ja musiikki ovat enemmän kuin osiensa summa.

Lue koko juttu tästä.

 

Radio Voima, Eeva Ristkari ja Ilkka Kuosmanen, 28.6.2017

Eeva Ristkari ja Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimittaja Ilkka Kuosmanen istuivat hetkeksi alas Pesäkallion kesäteatterin ensi-illan jälkeen. Molempien mielestä kesäteatterin kymmenvuotisjuhlanäytelmä oli onnistunut humoristinen versio Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Kuosmasen mukaan ”best of” Seitsemän veljestä.

Kuuntele podcast tästä.

 

Lahen uutisia, Tarmo Virtanen, 3.7.2017

Eipä ole Lahdessa aikoihin nähty näin suomalaisen karheanraikasta, hauskan ronskia, luutuneet klassikkokäsitykset  ajantasaisiksi karsinutta teatteriversiota ja kokonaistulkintaa Seitsemästä veljeksestä. Se on kunniaksi Aleksis Kivelle, Seitsemän veljeksen kymmenien eri suomalaisteattereiden tämän vuoden esityksille, suomalaiselle näyttelijäilmaisulle, juhlivalle satavuotiaalle Suomelle ja Pesäkallion kesäteatterityölle sekä myös sen yleisölle.

Lue koko juttu tästä.

 

Teatterinna-blogi, Susanna S, 29.6.2017

Tykkäsin tästä todella paljon, toimiva, hauska ja viihdyttävä kokonaisuus. Katsomossa on koko ajan kivaa, lavalla tapahtuu nopeassa tahdissa ja esityksen huumori toimii. Näyttelijät tekevät hienot roolit, laulavat ja liikkuvat lavalla taitavasti ja jokainen hahmo valloittaa.

Lue koko juttu tästä.

 

Uusi Lahti, Juhani Melanen, 13.7.2017

Luulisi, että se on jo niin kaluttu näytelmä, että siihen olisi vaikea keksiä mitään uutta, mutta Pesäkallion ammattilaiset osoittivat tämän käsityksen totaalisesti vääräksi.

Ohjaaja Satu Säävälä piiskasi joukkonsa uskomattomaan laukkaan ja sai kaikki näyttelijänsä heittäytymään täysillä harvinaisen tyylikkääseen ja rentoon menoon. Tuloksena oli napakymppi viihdepläjäys, jossa oli imua, tyyliä ja ällistyttävää latausta.

Lue koko juttu tästä.